Traces AIR Antwerpen

Opening nieuwe locatie woensdag 18 mei 2016

Opening Officierswoningen Brialmont, Kielsevest 23-25, 31-33

Op woensdag 18 mei vanaf 17.00 openen AIR Antwerpen en Studio Start de nieuwe locatie aan de Kielsevest voor het publiek. 

In de twee voormalige officierswoningen vinden presentaties plaats van de internationale residenten en de deelnemers van de tweede STRT Kit-editie. Luís Lázaro Matos (PT), Ani Schulze (DE), Mirte van Duppen (NL) en Alberto Garcia del Castillo (SP/BE) presenteren nieuwe en bestaande werken verspreid over deze locatie, waarbij een inzicht wordt aangeboden in het productieproces en hun activiteiten tijdens de residentie. Curator Isabel Van Bos organiseert een eerste tentoonstelling met de STRT Kit deelnemers Jim Campers, Maika Garnica, Ode de Kort, mountaincutters en Timo van Grinsven, waarbij de betekenis onderzocht wordt van het atelier en de invloed ervan op het werkproces van de beeldende kunstenaars.

De nieuwe locatie wordt officieel geopend in aanwezigheid van Philip Heylen, Schepen voor Cultuur, Economie, Stads- en Buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten en Ait Daoud Nabilla, schepen voor jeugd, leefmilieu, dierenwelzijn en kinderopvang. 

De tentoonstelling is te bezichtigen gedurende het aansluitende Antwerp Art Weekend van vrijdag 20 mei tot zondag 22 mei, met openingsuren op vrijdag van 12 uur tot 22 uur, zaterdag-zondag van 12 uur tot 18 uur. Meer informatie via: http://www.antwerpart.be/weekend/