Traces AIR Antwerpen

Yan Tomaszewski

jul 2015 tot okt 2015
1984 woont en werkt in Parijs

Yan Tomaszewski werd geselecteerd uit een internationale open call in het kader van de 10 editie van de Sokkel, in samenwerking met het Middelheimmuseum Antwerpen. Tijdens een residentie van 4 maanden ontwikkelt Yan Tomaszewski een nieuw werk voor een lege sokkel in het Antwerpse stadspark.

Het werk van Yan Tomaszewski is gebaseerd op de context en onderzoek. Hij gebruikt verscheidene technieken die vaak zelf de protagonisten van zijn projecten worden. Beginnende met een focus op weetjes en speciale productievormen, ontsluiert Yan Tomaszewski associatieve verhaallijnen waarbij het visuele, het symbolische en het collectieve zich met elkaar vermengen.

Yan Tomaszewski studeerde af aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts in Parijs. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Szcuka’s Chest, Museum Sztuk, Lodz, 2014; Museum of Reproduction, Asymetria Gallery, Warshau, 2013; Embellissements, Primo Piano Gallery, Parijs, 2012. Daarnaast werd zijn werk getoond in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Nouveau Festival, Centre Pompidou, 2015; The Testers’ Salon, Chalet Society, Parijs, 2013; Manifesta 9, The Deep of the Modern, Genk, 2012; Salon de Montrouge, Montrouge, 2011.