Traces AIR Antwerpen

STUDIO START: Lore Van Roelen / STRT Kit

nov 2014 tot okt 2015
1992 woont en werkt in Antwerpen

Lore Van Roelen werd uitgenodigd voor het internationale ontwikkelingsplatform STRT Kit, een initiatief van Studio Start en in samenwerking met AIR Antwerpen en Extra City Kunsthal Antwerpen. Tijdens één jaar neemt Lore Van Roelen, tezamen met vier andere kunstenaars, deel aan dit traject met op het einde een groepstentoonstelling in Extra City Kunsthal Antwerpen.

De sculpturen van Lore Van Roelen vertrekken vanuit een interactie met readymades: “resultaten van massaproductie”. Met deze objecten gaat ze in haar productieproces een dialoog aan waar zowel zijzelf als het materiaal af en toe de overhand dreigen te nemen. Het uiteindelijke beeld blijft continue in beweging en is nooit volledig af. Het suggereert een volgende stap in het proces. Lore Van Roelen gebruikt deze sculpturen ook in performatieve acties zoals het ‘wandelproject’ in het Middelheimmuseum, waarbij haar beeldhouwwerken letterlijk door het park wandelen en zich positioneren tegenover de vaste collectie van het museum. In ‘Kar’, 2014 maakte Lore Van Roelen een wandeling op de openbare weg met een kast op wielen, waar een deel van haar readymadecollectie in opgeborgen werd.

Lore Van Roelens studeert beeldhouwen aan het St Lucas Antwerpen. Haar werk was te zien in de volgende tentoonstellingen: Lore wandelt, Antwerpen, 2014; Word of mouth, Socrates never wrote a word, St Lucas Antwerpen, 2013; Expositie, Antwerpen, 2013; Weihnachtsexposition, Antwerpen, 2013.