Traces AIR Antwerpen

Sebastiaan Willemen

jan 2019 tot feb 2019
1990 °Bonheiden, woont en werkt in Brussel

Sebastiaan Willemen werd uitgenodigd voor een residentie van één maand in Kooshk Residency, Teheran, in het kader van de jaarlijkse uitwisseling tussen AIR Antwerpen en Kooshk Residency. De laatste twee jaar gebeurde deze uitwisseling in samenwerking met BOZAR in Brussel en EUNIC. Op 13 maart 2019 vond een presentatie plaats in BOZAR van Sebastiaan Willemen en Pantea Shayesteh.

Sebastiaan Willemen is initiatiefnemer en lid van het multidisciplinaire collectief Chepas Collective, samen met beeldend kunstenaar Lola Daels. In zijn werk focust hij op de fysieke en mentale ervaring van ruimte, de aanwezigheid van laminal space (overgangsruimte), en de urbane processen achter het metabolisme van de stad. Tijdens de residentie in Teheran focuste Sebastiaan Willemen op de structuren in de publieke ruimte die een invloed hebben op de bewegingen van voetgangers en hoe wordt omgegaan met verkeer. Dit deed hij door het introduceren van interventies in publieke ruimte, installatie en het gebruik van fotografie en video.

Sebastiaan Willemen en Chepas Collective werden uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Amman Iman, Vlaams-Marrokaans huis Darna, Brussel, 2019; Khettara, Vitrine, LUCA, Brussel, 2018; Interventie in viavia, Brussel, 2017. Hun werk was te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Khial Nkhel Art Space, Marrakech, 2018; Queens Collective, Marrakech, 2018; Jardin Maritime, Brussel, 2017; Next Generation, Please, BOZAR, Brussel, 2016; Er hangt iets in de lucht ..., Kruithuis, Den Bosch.