Traces AIR Antwerpen

Scott Raby

mei 2017 tot jun 2017
1984 °VS, woont en werkt in Londen

In kader van de huidige LODGERS met Jubilee verblijft Scott William Raby in residentie in AIR Antwerpen. Gedurende deze periode neemt Scott Raby deel aan het Caveat!! Project aan de hand van lezingen en workshops.

Scott William Raby is kunstenaar, schrijver, docent en onderzoeker. Momenteel onderzoekt hij de relatie tussen kunst en wetgeving onder de paraplu van het huidige neoliberalisme. Dit doet hij door het onderzoeken van kunstenaarscontracten die in de kunst worden gebruikt, hun radicale geschiedenis, huidige staat en toekomstig potentieel als productiesite voor en binnen de hedendaagse kunst. Dit onderzoekt voert hij door de productie van teksten en kunstwerken.  Scott Raby creëert hybride discursieve installaties en pedagogische projecten die op zoek gaan naar kritische, bewuste en zelf-reflexieve uitkomsten, context-specifieke discussies, geschriften en lezingen. Deze projecten vinden plaats op de (im)materiële kruispunten van kunst, architectuur, infrastructuur en publieke ruimte. Zijn werken herformuleren en reconfigureren socio-economische en geopolitieke kaders tot een meervoud van onderzoekende en esthetische uitkomsten.

Scott Raby is momenteel PhD onderzoeker aan Goldsmiths, Londen en haalde zijn Master aan het Otis College of Art & Design, in Los Angeles, in 2012. Naast zijn deelname aan het CAVEAT!! Project presenteert Scott Raby zijn werk tijdens het Contemporary Contemporary symposium, Aarhus Universiteit, Denemarken en het project CHoreographic in Venice, georganiseerd met Edgar Schmitz and Mårten Spångberg.