Traces AIR Antwerpen

Paky Vlassopoulou

mei 2017 tot sep 2017
1985 ° Griekenland, woont en werkt in Athene

AIR Antwerpen selecteerde Paky Vlassopoulou voor een residentie van vijf maanden in samenwerking met BRDG, die kunstprojecten in de openbare ruimte onder een brug in Berchem organiseren. Gedurende haar residentie ontwikkelt Paky Vlassopoulou een nieuw site-specifiek werk voor deze unieke context. 

De sculpturen van Paky Vlassopoulou (°1985, Griekenland) worden vaak achtergelaten in een staat ergens tussenin, een moment van vorming en decompositie. belichamen de tijd in het object als in de perceptie ervan. In haar sculpturale structuren zijn de verbindingen tussen de delen tijdelijk en zachtaardig. De objecten zijn naast elkaar geplaatst, klaar om herverdeeld te worden, bevroren in het tijdskader van het stilleven. De tentoonstellingen van Paky Vlassopoulou zijn site-specifiek en beantwoorden aan, reageren en interageren met een bestaande ruimte en haar omkadering. Vlassopoulou’s werk - een steeds doelgerichte onvolledige of overdreven scenografie - verplicht de bezoeker fysiek en mentaal aanwezig te zijn om om te gaan met de graad van onzekerheid die haar installaties creëern. Recentelijk introduceerde ze ook performatieve elementen in har werken, sterk gerelateerd aan Happenings, met als doel de intensiteit van betrokkenheid, stimulatie en absorptie van de bezoeker te onderzoeken.

Paky Vlassopoulou werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen: If future a dead loss, Werft 5 - Raum für Kunst, 2017, Keulen; Cause love is such an Old-Fashioned world, Enterprise Projects, Athene, 2016; Be Quiet, Nevan Contempo Gallery, Praag, 2016. Daarnaast was haar werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen: The Equilibrists, a project by the New Museum, New York en DESTE Foundation, Benaki Museum, Athene, 2016; Reverb, New Art From Greece, School of the Museum of Fine Arts, Boston, 2014; A Thousand Doors, NEON Foundation en Whitechapel Gallery, Gennadius bibliotheek/ The American School of Classical Studies, Athene, 2014. Paky Vlassopoulou is co-organisator van het kunstinitiatief 3 137 in Athene, opgericht in 2012.