Traces AIR Antwerpen

Mirte Van Duppen

apr 2016 tot jun 2016
1990 Mirte Van Duppen lives and works in Rotterdam

Mirte van Duppen werd uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in AIR Antwerpen, in het kader van het uitwisselings - en tentoonstellingsproject Staat van de Stad/ State of the City/ Zustand der Stadt. Tijdens haar residentie werkt Mirte van Duppen aan een nieuw project dat wordt voorgesteld in de gelijknamige groepstentoonstelling in basis e.v. Frankfurt am Main, die opent op donderdag 13 oktober 2016.

In haar werk analyseert Mirte van Duppen de functie, interrelaties en transformerende krachten van stedelijke landschappen en de menselijke interacties die ermee gepaard gaan. Met een intuitieve, maar tegelijk precieze manier van documenteren ontlokken deze landschappen een reactie bij de toeschouwers. Door interactie met deze landschappen en hun onderliggende regels, functies, geschiedenis en haar gebruikers onderzoekt Mirte van Duppen het terrein tussen veldwerk en het vertellen van verhalen.

Mirte van Duppen werd uitgenodigd voor de volgende tentoonstellingen (een selectie): The Dutch Mountain, Marres Currents #3: Sightseeing, Maastricht, 2016 en Hotel Droog, Amsterdam, 2015; Relax Hardly Pillow & Measuring inequality, Design Column #9, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, 2015; Office X, in samenwerking met Manetta Berends, Staycation Museum, Berlijn, 2013; Thoughts of the chased character, Offprint Parijs, 2010.