Traces AIR Antwerpen

Matin Abedi

jul 2017
2017 woont en werkt in Teheran

Matin Abedi werd uitgenodigd voor een residentie van een maand in AIR Antwerpen, in het kader van de jaarlijkse uitwisseling met Kooshk Residency in Teheran, Iran.

In haar kunstwerken combineert Matin Abedi fotografie met verschillende borduurtechnieken. Zij vertrekt van foto’s en archiefbeelden, dorpsgezichten en gezinnen, die zij dan in een borduursel verwerkt of waarbij zij over de foto borduurt. Hierdoor legt zij bepaalde accenten, verbindingen tussen de personages op de foto. Ze creëert een extra betekenislaag die de geladenheid van de foto’s vergroot of relativeert. Tijdens haar residentie werkt Matin Abedi aan een nieuw vijf meter lang werk dat wordt getoond in The Living Room op woensdag 26 juli. 

De kunstwerken van Matin Abedi werden getoond in de volgende tentoonstellingen: Atopie, O Gallery, Teheran, 2016; Beirut Art Fair, Libanon, 2016; Sew + Zan, Azad Gallery, Teheran, 2016; Art Dubai, Dubai, 2015; 4+6, Motahedan Projects, Dubai, 2014; Good News from Iran, Pasinger Fabrik, Munich, 2013; Shalal on Dream, Azad Gallery, Teheran, 2013.