Traces AIR Antwerpen

Lodgers #7: lonelyfingers

aug 2016 tot okt 2016
Düsseldorf

AIR Antwerpen en M HKA nodigen lonelyfingers uit als zevende gast in het LODGERS-programma, waar ze de 6e verdieping van het museum drie maanden bezetten.

Lonelyfingers, gevestigd in Düsseldorf, is een in 2012 door beeldende kunstenaars Diango Hernández en Anne Pöhlmann opgericht platform. Lonelyfingers richt zich op de voorwerpen en documenten die kunstenaars begeleiden en inspireren bij het ontwikkelen van hun praktijk. Ze zoeken mogelijkheden om toegang te verlenen tot de raadselachtige objecten die hedendaagse kunstenaars geïnspireerd hebben om hun werk te creëren. Voor lonelyfingers is het verhaal dat achter elk kunstwerk schuilgaat van opmerkelijke waarde. Lonelyfingers presenteert meerdere collecties online en organiseert speciale interventies in de verzamelingen van kunstenaars. Tegelijkertijd presenteren ze curatoriële projecten in verschillende ruimtes, en initiëren ze samenwerkingen met kunstenaars met diverse achtergronden en praktijken. Hun meest ambitieuze project was wellicht lonelyfingers-Konversationsstücke voor het Museum Abteiburg in Mönchengladbach, dat de AIRCA-Germany Best Special Exhibition - prijs van 2013 won. Lonelyfingers werd opgezet met de steun van Rogelio Hernández, Daniel Barroca, Jay Batlle, Jaroslaw Fliciński, Manuel Graf, Owen Gump, Rita McBride, Glen Rubsamen, Tom Sloan en Monika Stricker. 

Als onze LODGERS wil lonelyfingers samenwerken met andere kunstenaars om na te gaan hoe 'biografie' een rol in iemands carrière kan spelen, meer specifiek wanneer de kunstenaar op een andere plek is aangekomen, om er te wonen of een residentie te doen. Voor hun project Maps of You werken ze samen met tal van kunstenaars en andere denkers die actief zijn in het artistieke veld, waarbij kaarten worden geproduceerd van hun ervaringen en hoe zij zich verhouden tot het traject van hun artistieke loopbaan.