Traces AIR Antwerpen

Lodewijk Heylen

nov 2015 tot dec 2015
1989 woont en werkt in Turnhout en Berlijn

Samen met de Franse kunstenaar Baptiste Crozé werd Lodewijk Heylen geselecteerd voor een residentie van vier maanden in AIR Antwerpen en Artistes en Résidence Clermont-Ferrand. De Résidence Croisée is een residentiemodel waarbij twee maanden (één in elke residentie) gezamenljk worden doorgebracht.

Lodewijk Heylen is een beeldend en conceptueel kunstenaar en is gefascineerd door de menselijke drang de krachten van de natuur te imiteren, te verbeteren en te controleren. In zijn werk verwijst hij naar industriële sporen, veranderingen en concepten in een post-industriële samenleving. Door het gebruik van bestaande materialen en methodes construeert hij grootschalige installaties die het natuurlijk en kunstmatige omwisselen. De materiële aanwezigheid legt geen beslag op de ruimte, maar lijkt eerder volledig in de context op te gaan, waardoor de duur van haar aanwezigheid in vraag wordt gesteld.

Lodewijk Heylen werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Concrete Evidence 1M, Berlijn, 2015; Dukdalf: Je ne suis qu'un gueux, Antwerpen, 2014; Imromptu; E4/KM14, Lokaal 01, Antwerpen, 2014; Concrete Evidence: Übermenschlich (Pulver und Sand), Berlijn, 2014; Concrete Evidence: 1M, Stekene, 2013. Daarnaadt was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Accidental Colors, BIN, Turnhout, 2014; Noli Me Tangere, Verbeke Foundation, Stekene, 2014; Correction Lines, Schwerbelastungskörper, Berlijn, 2014; [bækˈsteɪdʒ], Recyclart, Brussel, 2014; Unbequemes Denkmal: Ein Kunstprojekt zum Schwerbelastungskörper, SBK, Berlijn, 2013.