Traces AIR Antwerpen

Levent Kunt

jan 2016 tot mrt 2016
2016 woont en werkt in Frankfurt am Main

Gedurende een residentie van drie maanden in het Pavilioen aan het Water in de Rotterdamse buurt Charlois werkt Stijn Van Dorpe aan een nieuwe project dat wordt gepresenteerd in oktober 2016 in de gelijknamige groepstentoonstelling in basis e.v. Frankfurt am Main.

In zijn installaties en participatieve kunstprojecten focust Levent Kunst op sociale processen in de hedendaagse stedelijke context en hoe deze georganiseerd wordt. Met de stad en de publieke ruimte als onderwerp creëert Levent Kunt situaties die veranderingen kunnen veroorzaken in de stedelijke omgeving of de waarneming ervan. In zijn werken wordt de toevallige voorbijganger een getuige, een activist, straatkunstenaar of danser. Aan de hand van individuele wegenkaart visualiseert Levent Kunt de bewegingen van inwoners en gemeenschappen en haar onderliggende systemen, structuren en plaats in de stad. De stad is een structuur voor verschillende levensmodellen.

Levent Kunt werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Zyklus, Public Art Project, Karlsplatz, Frankfurt am Main, 2015; Reihe Schlossgeist, Städische Galerie, Wolfsburg, 2014; Le Spectacle in Düsseldorf, Gasthof Worringer Platz, Düsseldorf, 2014; step by step, CEAAC International, Strasbourg, 2012; being watched/ Izlenmek, Galerie POLISTAR, Istanbul, 2012. Daarnaast waren zijn werken te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): AXOPn, Kunstverein Bellevue-Saal, Wiesbaden, 2015; Hack & the City, Wilhelm – Hack – Museum, Ludwigshafen, 2014; City Works, SpielArt Theater Biennale, München, 2013; 6. RecyclingDesignpreis, Museum MARTa Herford, Herford, 2013; eine/r aus siebzehn, Museum Wiesbaden, 2012.