Traces AIR Antwerpen

Lennart Lahuis

okt 2015 tot dec 2015
1986 ° Hengelo, woont en werkt in Parijs

Lennart Lahuis werd uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in AIR Antwerpen, in het kader van het uitwisselingsproject 'Wrijving van gedachten' tussen AIR Antwerpen en het Van Goghhuis, Zundert.

In zijn werk zoekt Lennart Lahuis de grens op van de representatie. De beelden die hij creëert verwijzen naar afwezige situaties. Ze suggereren concrete narratieven, een vaste grond, maar zonder de toeschouwer een houvast aan te reiken. De werken zijn sporen van een gebeurtenis, maar dewelke juist, kan alleen maar ingebeeld worden. De 'Wet Scene' reeks keert de beschrijvende taak van tekst om door er tijdelijkheid aan te koppelen: de woorden zijn weergegeven in water en drogen snel en onherroepelijk uit tijdens de duur van de tentoonstelling. De teksten die Lennart Lahuis hier weergeeft zijn eigen geschreven tekstjes of citaten: beschrijvingen van situaties, gebeurtenissen die flirten met de grens waar de waarheid in fictie verdwijnt.

Lennart Lahuis studeerde aan het ArtEZ Institute of the Arts, Zwolle en De Ateliers Amsterdam, en won recentelijk de Koninklijke Schildersprijs 2015. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Navigation, Dürst Britt & Mayhem, Den Haag, 2015; False Light, Apice for Artists, Amsterdam, 2014; The Garden of Eloquence, Moira, Utrecht, 2012. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): L'eau a la Bouche, After Hours Art Space, Parijs, 2015; Prospects & Concepts – Mondriaan fonds presenteert jong talent, Van Nelle Fabriek, Rotterdam, 2015; Asleep Fingers, Kunstraum Düsseldorf, Düsseldorf, 2014; Offspring, De Ateliers, Amsterdam, 2013; Jonas Wijtenburg, Femke Dekkers, Lennart Lahuis, Jouke Anema, SIGN, Groningen, 2011.