Traces AIR Antwerpen

Ksenija Jovišević

apr 2018 tot jun 2018
1988 woont en werkt in Frankfurt am Main

In het kader van de jaarlijkse uitwisseling tussen AIR Antwerpen en AIR_Frankfurt is Ksenija Jovišević geselecteerd voor een residentie van drie maanden in Antwerpen.

De artistieke praktijk van Ksenija Jovišević vertrekt van de schilder - en tekenkunst en is verder ontwikkeld met fotografie, installatie en video. Haar werk ontstaat uit de poging om zich te confronteren met de alomaanwezige existentiële vragen en te focussen op de amorfe en tijdelijke harmonisatie van de eeuwigdurende mogelijkheid met vraag en antwoord te spelen. Om daarna te overstijgen in nieuwe problemen en vragen. Door het gebruik van psychologisch aspecten uit de existentiële filosofie en het blootleggen van verschillende tijdsposities, ontdekt Ksenija Jovišević verschillende media die haar helpen de eeuwigheid na te streven als een mogelijkheid en het instinctieve verlangen om grenzen te plaatsen daar waar er geen zijn.

Ksenija Jovišević studeerde af aan de beeldende kunstfaculteit van de Universiteit van Belgrado en de Städelschule in Frankfurt. Zij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Time in Between, Zecevic Gallery, Belgrado, 2014; Make a Wish, 3BDG, Belgrado, 2013. Haar werk was te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Boiler Room, Basis project space, Frankfurt, 2017; Young Visual artist Award, Remont Gallery, Belgrado, 2017; Remembering in Form, Gallery Heike Strelow, Frankfurt, 2016; The Five Hours Show, SIM residency, Reykjavik, 2016; RAW, Dornacherstr 38, Basel, 2016; HIT ME WHERE IT HURTS - Es wird gevalt, was aug den Tisch komt, Foundation BINZ 39, Zürich, 2014