Traces AIR Antwerpen

Koyuki Kazahaya

apr 2018 tot jun 2018
1987 °Japan, woont en werkt in Brussel

Koyuki Kazahay is uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in AIR_Frankfurt, in het kader van de jaarlijkse uitwisseling tussen AIR Antwerpen en AIR_Frankfurt.

De thema’s die Koyuki Kazahaya in haar werk behandelt zijn de herinneringen en sporen in beelden, verbonden aan specifieke locaties. Koyuki Kazahaya zoekt plekken op die zijn getransformeerd door menselijke activiteit en achtergelaten nadat natuurlijke bronnen werden uitgeput of een ramp plaatsvond. Koyuki Kazahaya is geïnteresseerd in hoe die landschappen heropgebouwd worden en evolueren doorheen de tijd. Het werk van Koyuki Kazahaya ontlokt een reflectie over de confrontatie tussen mensheid en natuur, culturele identiteit en herinnering. Koyuki Kazahaya ontwikkelt een relatie met deze plaatsen, door ze regelmatig te bezoeken en te documenteren door middel van tekeningen, schilderijen, foto’s, video, animatie en geluid. Het project ‘Silent City’ ontstond als antwoord op de Fukushima ramp in 2011. Het project is een weergave van de leegte die zij meemaakte in Fukushima, dat tot vandaag in puin ligt.

Koyuki Kazahaya werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Traces de memoire, Le Salon d’Art, Brussel, 2018; Transient Landscapes, Atelier Jaques Gorus, 2016; Silent City, Galeria Aoneko, Tokyo, 2015; Time Machine, Gallery Seibundo, Kanagawa, 2012; The borderline of black and white, Gallery Parada, Tokyo, 2011. Haar werk was te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): In de Wind, CC Strombeek, Strombeek, 2018; Koyuki Kazahaya en Rafael Rodriguez, Au fond du bois, Tervuren, 2017; Galerie Akie Arichi, Parijs, 2017; Eutopia, CC Strombeek, Strombeek, 2016; Transitions - Memories and Trails, Cité Internationale des Ars, 2016; In praise of waves, Workspace Brussels, Brussel, 2016.