Traces AIR Antwerpen

Ghislain Amar

jan 2016 tot mrt 2016
1984 ° Montpellier, woont en werkt in Rotterdam

Ghislain Amar werd uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in Frankfurt am Main in het kader van het uitwisselings – en tentoonstellingsproject Staat van de Stad/ State of the City/ Zustand der Stadt. Tijdens zijn residentie werkte Ghislain Amar aan een nieuw project, dat te zien zal zijn in de groepstentoonstelling in basis e.v. Frankfurt am Main, dat opent op donderdag 13 oktober 2016.

Het werk van Ghislain Amar bestaat uit een sculpturaal en en fotografisch luik. Ghislain Amar gaat op zoek naar manieren waarop kunstwerk een bepaalde plaats kunnen uitbeelden, samenvatten via hun huidige sociale en culturele context. Hij stelt verbanden voor tussen verschillende aspecten uit deze contexten en presenteert ze in installaties die de identiteit van een plek bevragen, haar gemeenschap en het idee ergens toe te behoren. In zijn werk documenteert Ghislain Amar deze plaatsen en stelt tegelijk nieuwe hypothesen voor.

Ghislain Amar studeerde af aan het Piet Zwart Institute, Rotterdam en de Ecole des Beaux-Arts de Montpellier. Ghislain Amar werd uitgenodigd voor de volgende tentoonstellingen (een selectie): Peach @ W139, Amsterdam, 2016; New Bretagne Belle Air, Essen, 2016; Swimming Pool, Sofia, 2015; Super in Position, November Complex, Rotterdam 2015; The Peet Market, Piet Zwart Institute, 2014. The Group, Rollaversion Gallery, London, 2014; Letter from the useless spectator, Hobusepea Galleri, Tallinn, 2013.