Traces AIR Antwerpen

Gauthier Oushoorn

feb 2016
1986 woont en werkt in Brussel

Gauthier Oushoorn verblijft in het kader van een nieuwe uitwisseling met de Kooshk Residency in Iran voor een maand in Teheran. Binnen ditzelfde project werd de Iranese Roya Keshavarz uitgenodigd voor een residentie van een maand in AIR Antwerpen. In mei 2016 stelt Gauthier Oushoorn de resultaten van deze residentie voor in de Inbox-ruimte van het M HKA.

Gauthier Oushoorn heeft een verregaande interesse voor de definitie van ruimte. Terwijl architectuur zijn terugkerende referentiekader is, werkt zijn getrainde vakmanschap de ene keer als werktuig en de andere keer als obstakel. In zijn sculpturele werk verkent hij de elementen die een ruimte creëeren en gebruikt ze tegelijk als de functionele werktuigen om het werk te realiseren. De gevolgen de eerste keuzes die hij maakt tijdens de ontwikkeling van zijn werk, neemt hij aan en stelt hij tentoon als essentiële elementen.

Het werk van Gauthier Oushoorn was te zien in de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Gallery G2T62, Antwerpen, 2015; Europalia Turkije, Le Grand Hornu, 2015. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Small Is Beautiful, Gallery Francis Carrette, Brussels, 2015; Land van Garage, Ghent, 2015; Reart, Oudenaarde, 2014; The Conclusion of A Movement in A Neutral Direction, Botanique, 2015; A split Second, Gelerie Fortlaan, Ghent, 2014; Konsoorten, Herman Teirlinckhuis, Beersel, 2011.