Traces AIR Antwerpen

Bruno Zhu

jun 2018 tot jul 2018
1991 woont en werkt tussen Amsterdam en Viseu, Portugal

Bruno Zhu werd uitgenodigd voor een residentie van twee maanden in AIR Antwerpen, in het kader van de tweejaarlijkse samenwerking met Kunsthalle Lissabon, Portugal. Vorige edities vonden plaats met kunstenaars: Luis Lazaro Matos Carla Filipe en Pedro Barateiro.

Bruno Zhu creëert installaties, die de werking van verlangen binnen de consumentencultuur onderzoeken. Bruno Zhu creëert installaties die elementen uit de kledingwinkel overneemt in een tentoonstellingscontext, of beslist om een tentoonstelling te laten plaatsvinden in een winkel. Zijn werken bestaat uit foto’s, maar evengoed objecten die kunnen gezien worden als lokkers van verlangens. Verhullen en tonen spelen een belangrijke rol. Bruno Zhu is zich heel bewust van het spel dat hierbij ontstaat, het weglaten van bepaalde elementen worden even betekenend als de aanwezigheid ervan.

Bruno Zhu (°1991, Porto, woont en werkt in Amsterdam en Viseu), en haalde een master in het Sandberg Instituut, Amsterdam. Bruno Zhu werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Bugs, La Plage, Parijs, 2017; Crew, Galerie Fons Welters; 2016; New Arrivals, Foam Museum, Amsterdam, 2015; Vista Alegre, Serralves Museum, Porto; Cold Open, Jeanine Hofland, Amsterdam; Temple Galerie, Paris; Grass Warm Trifecta, Carlos/Ishikawa, Londen. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Southard Reid, Londen; De Appel Arts Center, Amsterdam; LUMA/ Westbau, Zurich; Exo Exo, Parijs; Kunsthalle Mainz, Mainz. Bruno Zhu maakt deel uit van A MAIOR, een gecureerd tentoonstellingsprogramma in een kledingwinkel Abraveses, Viseu.