Traces AIR Antwerpen

Aura Rico

sep 2018 tot nov 2018
1994 woont en werkt in Cali, Colombia

Aura Rico werd uitgenodigd voor een residentie van drie maanden in het kader van een nieuw uitwisselingsprogramma tussen AIR Antwerpen en Lugar A Dudas, Cali, Colombia. Marc Buchy is de kunstenaar die werd geselecteerd voor een residentie van drie maanden in Cali.

De kunstpraktijk van Aura Rico bestaat uit installaties, sculpturen en video. Ze focust op de relatie tussen het individu, de verlangens en verwachtingen en de stad. Aan de hand van wandelingen onderzoekt zij de verschillende vormen van reclame die zich in de publieke ruimte manifesteren en hoe deze opgaan in het dagelijkse leven. Zij stelt zich de vraag wie er in die reclame wordt gerepresenteerd en wat de verhouding is tussen de stad en haar inwoners.

Aura Rico studeerde af met een master beeldende kunst aan de universiteit Javeriana in Cali. Zij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Negligencia, Centro Cultural de Cali, Cali, 2016; Transurbancia, oscular de adentro haai afuera, Pontificia Universidad Javeriana, Cali, 2016; Transhumanica, The Office, Cali, 2016. Haar werk was ook te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Art Nomada 2018, Galeria Art Nomada, Ciudad Saber, Panama, 2018; PIW + 2 Extractos de unappreciated cultura visual, Galerie Neebex, Bogota, 2017; Project Thesis, Museo de Art Contemporaneo MAC, Bogota, 2016; Ala, Alianza Francesca, Cali, 2015.