Traces AIR Antwerpen

Arnaud Eubelen

jul 2017 tot sep 2017
2017 °Liège, woont en werkt in Liège

In het kader van de jaarlijkse uitwisseling tussen AIR Antwerpen en RAVI Liège werd Eva L’Hoest uitgenodigd voor een residentie van drie maanden. Op haar beurt nodigde zij Arnaud Eubelen uit om die residentie met haar te delen. Beiden maken deel uit van het Luikse kunstenaarscollectief La Superette, die ook deelnemen aan het magazineproject La Magazine, tussen AIR Antwerpen en Espace 251 Nord in Luik.

Arnaud Eubelen is industrieel ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij werkt voornamelijk met fotografie en sculpturale installaties. In zijn foto’s focust hij nooit op mensen, maar gaat eerder op zoek naar materialen, vormen en objecten die hij later in zijn sculpturen en installaties uitwerkt. Zijn werken zijn het resultaat van een doorlopend onderzoek naar processen van constructie en destructie.

Arnaud Eubelen stelde onder meer tentoon in Living Technique, galerie Central, 2017; Interior with a view, Les Brasseurs, Luik, 2017; Ruinenwert, La Superette Studio, Liège, 2016; Garage à Voiture, ExtraBal, Musée Saint Georges, Liège, 2016, Slipper Floor, photographie, Galerie Satelitte, Liège, 2016; Fac-Similé, Galerie Satelitte, Liège, 2016.