Traces AIR Antwerpen

Alexis Lagimodière-Grisé

jun 2016 tot sep 2016
1988 Winnipeg, woont en werkt in New York

Alexis Lagimodière-Grisé (°1988, Winnipeg, woont en werkt in New York) werd uitgenodigd voor residentie van vier maanden in AIR Antwerpen. Gedurende deze periode werkt Lagimodière-Grisé aan een reeks nieuwe werken.

Door middel van het gebruik van beelden en objecten stelt Alexis Lagimodière-Grisé vragen omtrent tijdelijkheid en communicatie. Zijn werk focust op de ontwikkeling, in de brede betekenis, van beelden als dingen die zijn opgehoopt en verspreid aan de hand van een reeks constante relationale producties. In zijn site-specifieke installaties komen de hedendaagse blootstelling aan een contine stroom beelden aan bod, de waarneming van tijd en de levensduur van verbeelding. Alexis Lagimodière-Grisé is begaan met het vinden van openingen die de duur van een beeld toelaten en een dubbelzinnigheid in de vastheid en authenticiteit met sociale relaties in de context van het instituut.

Alexis Lagimodière-Grisé haalde zijn Master aan het Hunter College in New York, participeerde in het exchange mobility program in Cooper Union (onder Walid Raad) en studeerde aan het Nova Scotia College of Art and Design in 2014. Alexis Lagimodière-Grisé werd uitgenodigd voor de volgende soloprojecten (een selectie): TCIFY, Anna Leonewens Gallery, Halifax, 2014; Lumière Industrielles, La Maison des Artistes, Winnipeg, 2016. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Hit and Run, Cooper Union School of Art, New York, 2013; KRIYA300, New York, 2015; Ideas and Process, Film Studio, Halifax, 2013; Language Into Art, The Khyber, 2012.