Traces AIR Antwerpen

Alberto García del Castillo

apr 2016 tot mei 2016
1988 Alberto Garcia del Castillo woont en werkt in Brussel

Schrijver en curator Alberto García del Castillo werd uitgenodigd voor een residentie van twee maanden in AIR Antwerpen. In deze periode werkt Alberto aan zijn nieuwe roman Merman, waarbij de oude sasmeesterwoning één van de inspiraties vormt. Tijdens deze residenties wordt Alberto gezelschap gehouden door Chanel, Dolce, Alejandro Gómez Palomo, Steev Lemercier en César Segarra.

Merman is een fabel in de vorm van een reisverslag met Steev de meerman, Dolce de hond, Chanel de kat en Alberto de Mens. Tijdens de lente en zomer van 2016 leven Steev, Dolce, Chanel en Alberto in de oude sasmeesterwoning aan de Royerssluis en zeilen ze de kanalen af langs Charlerloi en Willebroek en door Brussel.

In de laatste week van april nodigt Alberto DATE uit om een leesgroep te organiseren met Mikaela Assolent, Benjamin Blaquart, Angélique Buisson, Laurie Charles, Georgia René-Worms en Laure Vigna. Tijdens een open moment van deze leesclub vervoegen andere gasten deze 'veelcellige gemeenschap'.

Voor Merman publiceerde Albert twee boeken: Retrospective (Shelter Press, 2014) - een komedie/science fiction novelle over homofilie en de kunstwereld - en Midpoint (geredigeerd met Laurie Charles, Louise Osieka and Marnie Slater. Théophile’s Papers & Europalia Arts Festival, 2016) – die een hoofdstuk uit de geschiedenis van Midpoint Café & Bar in Brussel van 2011 tot vandaag portreteert.

Met ondersteuning van de Fédération Wallonie-Bruxelles.