Traces AIR Antwerpen

AIR Antwerpen

AIR ANTWERPEN

Internationaal residentieproject voor beeldende kunstenaars

AIR Antwerpen ori├źnteert zich rond hedendaagse kunstenaarspraktijken en richt zich op de individuele artistieke noden van de opkomende beeldende kunstenaar. De organisatie begeleidt de kunstenaar in een procesmatig traject, met tijd en ruimte als premisse tot een site-specifieke en een contextuele praktijkontwikkeling.

Als onafhankelijke partner in een (supra)nationaal netwerk biedt AIR Antwerpen binnen- en buitenlandse kunstenaars tijdelijke werkverblijven aan in specifieke en geprospecteerde omgevingen en met geselecteerde partners. Zo bewaakt de organisatie haar unieke en experimentele identiteit en garandeert ze een consistent kwalitatief en scherp aanbod van kunstenaars, partners en projecten.

AIR Antwerpen voedt een interculturele dialoog die ontstaat vanuit de lokale verankering en de culturele, sociale en politieke actuele omgeving. Dankzij haar inbedding in een stad met een rijk verleden en een bruisende hedendaagse kunstsc├Ęne kan AIR Antwerpen een spontane dialoog op gang brengen tussen heden en verleden, tussen lokaal en globaal.