Traces AIR Antwerpen

Open oproep Residency MeetFactory

Open oproep residentie MeetFactory Praag 2018

AIR Antwerpen en MeetFactory Praag organiseren voor de derde keer een uitwisseling tussen beide steden voor beeldende kunstenaars uit de Tsjechische republiek en België. Dit uitwisselingsprogramma biedt een dubbele residentie aan voor een Belgische en Tsjechische beeldend kunstenaar met een focus op de site-specifieke kunstprakijk. Vorige residenten in dit programma waren Alice De Mont, Tomas Kajanek, Robert Salanda, Stijn Van Dorpe

De residentie bestaat uit zes maanden, waarvan drie maanden in AIR Antwerpen (februari - maart 2018) en drie maanden in Praag (april - juni 2018). Iedereen met een beeldende kunstpraktijk komt in aanmerking voor deze residentie. De focus ligt echter op interculturele uitwisseling en de potentiële verrijking van elkaars individuele werk.

De uitnodiging voor deze residentie bevat:

  • Een per diem van 600 euro/ maand in Antwerpen en 500 euro/ maand in Praag
  • Terugbetaling van de reiskost van de woonplaats tot de residentie in Praag
  • Woon - en werkplaats tijdens de residentie
  • De organisatie van een publieksmoment

Om voor deze residentie in aanmerking te komen is een goede kennis van het Engels onontbeerlijk en de bereidheid minstens 80% in de residenties door te brengen.

Bent u geïnteresseerd? Dan kan u zich kandidaat stellen door het hieronder volgend online formulier in te vullen voor woensdag 31 mei. De selectie wordt gecommuniceerd eind juni.

Informatie over MeetFactory:
MeetFactory is een non-profit centrum voor hedendaagse kunst. Hun missie is het onderzoeken van de dialoog tussen de verschillende artistieke genres en hedendaagse ontwikkelingen in de kunst toegankelijk te maken voor een breder publiek. MeetFactory ondersteunt zowel eigenzinnige projecten in beeldende kunst, theater en muziek als interdisciplinaire en experimentele platforms. MeetFactory heeft als doel een ruimte te zijn waar kunst en kunstenaars kunnen leven en in dialoog kunnen gaan met internationale kunstenaars en bezoekers uit verschillende generaties en bereiken. Het programma van MeetFactory bestaat uit vier dramaturgische departementen. Het muziekprogramma presenteert de internationale onafhankelijke muziek in zes tot acht concerten per maand. Het theaterprogram focust op zowel hedendaagse proza, als interdisciplinaire projecten. De drie galerieën bieden een platform voor een kritische confrontatie tussen lokale en internationale kunstenaars. De MeetFactory galerie focust op originele curatorprojecten, terwijl de Kostka Galerie solotentoonstellingen presenteert. De Wall Galerie, die zich op de façade van het pand bevindt, focust op projecten op grote schaal. Het internationale residentieprogramma is het grootste in de Tsjechische Republiek. Deze bestaat uit vijftien studio’s, die plaats biedt aan meer dan dertig kunstenaars, curatoren, muzikanten, theaterdirecteuren en schrijvers, per jaar. MeetFactory ontstond in 2001 op initiatief van kunstenaar David Černý. Ten gevolge van de overstroming in 2002 was MeetFactory verplicht te verhuizen van haar vorige plek in Holešovice naar een industrieel pand in de Smíchov wijk, tussen een snelweg en een treinspoor. Na een grondige renovatie in 2007 werd het programma gestructureerd en verzekerd voor de lange termijn. Meer informatie via www.meetfactory.cz

Online application

Personal information

European bank details

Application

Artistic practice

Bestanden moeten kleiner zijn dan 4 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 4 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png txt rtf pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods.