Traces AIR Antwerpen

Yuji Watabe

dec 2005 tot jul 2006
1974 Woont en werkt in Kitakyushu, Japan

Yuji Watabe werd uitgenodigd voor een residentie van zes maanden in AIR Antwerpen. Tijdens deze periode werkt hij aan een nieuwe reeks tekeningen geïnspireerd op de haven en zijn omgeving. Als onderdeel van zijn residentie zal Yuji Watabe een artist talk houden over zijn recente projecten.

Yuji Watabe’s kunstenaarspraktijk bestaan voornamelijk uit tekeningen, direct aangebracht op de muur. Hierbij gebruikt hij de fotografische projectie als zijn leidraad. Zijn werk herbergt sterke fotografische kwaliteiten. Zijn stijl is veelal lineair en poëtisch en refereert vaak naar een melancholische aanwezigheid. Met zijn penseel volgt hij de lijnen van het portret en zijn subjecten om zowel de contouren als de schaduwen te accentueren.

Yuji Watabe’s recente tentoonstellingen zijn: Last show in the gallery, HELENE NYBORG CONTEMPORARY, Denemarken 2011; ART FAIR KYOTO, Hotel Monterey Kyoto, Japan 2011; Volta show, New York 2011; You know me, art space BAKU 2nd., Fukuoka, Japan 2009; VOLTA show 3, Basel, Zwitserland 2007.