Traces AIR Antwerpen

Tina Schott

okt 2007 tot dec 2007
1975 Frankfurt. Woont en werkt in Antwerpen

Tina Schott geeft vorm aan een opmerkelijke, kunstmatige fantasiewereld vol wondermooie fictie en tragische lelijkheid, meer bepaald sinds haar ontdekking van de afvalcontainers van het olympisch dorp in Munchen, begin tachtiger jaren. Haar werk bestaat uit collages, tekeningen, videos, flyers, kleding, acties en installaties, dikwijls voorzien van een streep humor en spielerei, en meestal het leven in geblazen in samenwerking met Tina Kohlmann en Isabelle Fein.

Sinds 2002 runt ze samen met Tina Kohlmann de Roxi (Offenbach), waar een voormalig publiek toilet om is gevormd tot wekelijkse verzamelplaats voor muziek, kunst, en drankconsumptie. Op een dubbel lp, uitgekomen in 2005, is elke band te horen die er sinds de opening opgetreden heeft. De volgende lp kent zijn release in 2008.

Verder publiceert Tina Jack Magazine (in samenwerking met Isabelle Fein) en Laser Magazine (met Michael Satter, Nicole Klein en Tina Kohlmann), en is ze lid van de Szpilman jury, een award om kunst met een tijdelijk karakter te beprijzen en te promoten.

Tina Schott studeerde aan de Hochschule für Gestaltung in Offenbach, en de Staedelschule in Frankfurt. Ze won de Focus Award 2003 voor de film 'In den Garten meiner Töchter' (tot stand gebracht met Isabelle Fein en Tina Kohlmann), die wereldwijd op festivals getoond werd. Haar collages maakten al meermaals deel uit van groepstentoonstellingen. De Roxi zal blijven bestaan onder de vorm van avonden, exposities, activiteiten en dj-sets in Offenbach/Frankfurt of elders.