Traces AIR Antwerpen

Thomas Grødal

mrt 2014
geboren in Arendal Noorwegen, woont en werkt in Antwerpen

Thomas Grødal werd uitgenodigd voor een residentie van één maand in de residentie RAVI in Luik, in het kader van het uitwisselingproject Het Kanaal/Le Canal.

Het werk van Thomas Grødal bestaat uit schilderijen, multimediale installaties uit hout, metaal en textiel. In zijn werk onderzoekt Grødal  de relatie van de mens tot de maatschappij en biedt hierbij verschillende perspectieven aan: die van de kluizenaar in de bergen (Eremita 2004-05), als lid van een virtuele gemeenschap (Global Project, 2006 onwards), de relatie tegenover de sociale insituten en hoe deze zich manifesteren in onze dagelijkse omgeving (temporary unavailable space (2009)en Army of Signs, 2010). In zijn werk probeert Thomas Grodal een ontsnapping te beschrijven van sociaal conformisme en plaats voor vrijheid te creëren.

Thomas Grødal studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en de Universiteit van Birmingham. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solo tentoonstellingen: Oogst, BLEEK kunstencentrum, Sint Niklaas, 2013; Fluorescent Occassus, BHART#1, Antwerpen; The Day Before You Came, Wintertuin, KASK, Antwerpen, 2011. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen(een selectie): MUHKALUMNI, M HKA, Antwerpen, 2013; Time to pretend, The white house gallery, Leuven, 2013; We Suck Young Blood, Extra City Kunsthal Antwerpen, 2012; The Tiberius Principle, Middelheim Museum, Antwerpen, 2011; Blind Date, NICC, 2011; Family Wall, Hogere Zeevaartschool Antwerpen, 2010.