Traces AIR Antwerpen

Suse Weber

dec 2008 tot mrt 2009
1970 Born in Leipzig

Suse Weber werd uitgenodigd voor een residentie van vier maanden in AIR Antwerpen, waarin ze de mogelijkheid heeft haar onderzoek rond het project Congorama, opgestart in FLACC, Genk, verder te zetten. Het doel is een werk te vervaardigen dat zich bevindt tussen een etnologische, touristische en voyeuristische benadering. Een finale uitwerking van Congorama werd uitgevoerd in Theater Troubleyn, Antwerpen.

Suse Weber werkt met sculptuur, geluid, installatie, theatre en performance. Haar werken zijn doortrokken van emblemen en symmetrie. Ze reflecteren over de dagelijkse vormen van samenleving en socialisering. Aan de ene kant presenteren ze een culturele kritiek van sociale gelijkheid in bepaalde gebied. Aan de andere kant stellen ze vragen die de nadruk leggen op het gevoel van thuishoren, identiteit en zelfbeeld.

Suse Weber combineert industrieel geproduceerd ruw materiaal en zelfgemaakte materialen. De esthetiek die hierdoor ontstaat representeert industriële massaproductie.

Suse Weber werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Tanzschule für eine Marionette, Galerie Barbara Weiss, Berlin, 2010; FORMEL:KONGORAMA#3, WIELS, Brüssel, 2009; FORMEL:KONGORAMA#2,Base -Alpha-Gallery, Antwerpen, 2009; Dönerpuppe, Martha Herford Museum, 2009; Formel: Verein, Kunstverein MMIII, Mönchengladbach, 2008. Daarnaast was haar werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Theorie und Studien, Der Abgestupmfte Geist, KWADE, Berlin, 2010; Berlin 2000, Der Adler, Pace Wildenstein Gallery, New York, 2009; Fünf Individuen bilden eine Gruppe, Skulptur I APPELL, Verbeke
Foundation, Kemzeke, Belgium, 2008.