Traces AIR Antwerpen

Stéphanie Giorgis

jan 2012 tot mrt 2012
1985 woont en werkt in Vevey, Zwitserland

Stéphanie Giorgis is de eerste resident die werd geselecteerd vanuit een samenwerking tussen het Sint Lucas Antwerpen, AIR Antwerpen en de ECAV in Sierre, Zwitserland. Dit uitwisselingsprogramma biedt de mogelijkheid aan ieder jaar een afgestudeerde kunstenaar uit Sierre naar Antwerpen en wordt een afgestudeerd beeldend kunstenaar uit het Sint Lucas Antwerpen geselecteerd voor een residentie van drie maanden in Sierre.

Stéphanie Giorgis werkt met teksten, tekeningen en video, en creëert verschillende projectieruimtes waarbij de toeschouwer op zowel fysieke als mentale manier wordt betrokken. In haar controversiële set-ups, die het midden houden tussen tekst – en video-installatie, focust ze op het fenomeen taal in haar verschillende vormen. Tijdens haar residentie wil ze aan de slag met Engels en Nederlands, voor haar vreemde talen, om zo begrippen als interpretatie en vertaling te onderzoeken.

 (°1985) woont en werkt in Vevey, Zwitserland. Ze studeerde in Genève (Bacheor Beeldende kunst aan de Haute Ecole d’art et de Design) en Siders (Master kunst in de openbare ruimte, Ecole Cantonale d’Art du Valais). Groepstentoonstellingen: Bis, Ferme-Asile, Sion, 2011; Masterpiece, Saint-Valentin, Lausanne, 2011; Monde Virtuel, Espace Noir, Saint-Imier,  2011; Situation 1, Ferme-Asile, Sion, 2010; Too early, too late, BB4, Bucarest, 2010; Double Exposure, MEG Conches, Genève, 2010; 9 électrons et 5 neutrons, HEAD, Genève, 2009; From Romania, HEAD, Genève, 2008. Ze is actief in het kunstenaarscollectief Synops en in verschillende gecureerde projecten zoals Tu vois c’que j’veux dire in 2011.