Traces AIR Antwerpen

Simon Feydieu

okt 2014 tot jan 2015
1984 °Pressac, Frankrijk, woont en werkt in Lyon en Bordeaux

Simon Feydieu werd geselecteerd voor de tweede editie van de Résidence Croisée uitwisseling in samenwerking met Artistes en Résidence Clermont-Ferrand, tezamen met Belgisch kunstenaar Joris de Rycke. Beide kunstenaars wordt een residentie aangeboden in Antwerpen en Clermont-Ferrand, vanwaar zij twee maanden tezamen de residentie uitvoeren.

Het werk van Simon Feydieu bestaat uit multimediale installaties opgebouwd uit ruwe en gevonden materiaal. Het proces speelt hierbij een belangrijke rol. Sporen van de handelingen die leiden tot de creatie van de installatie worden achtergelaten in de ruimte en maken fundamenteel deel uit van het werk. De installaties visualeren tijdelijkheid en zien er soms uit als een bouwwerf, waaraan continue verder wordt gewerkt. In zijn werk gaat Simon Feydieu ook verder op de wetmatigheden en regels van de tentoonstellingsruimte en tast hierbij de mogelijken af. Daarnaast bevinden in zijn werk en zijn titels verwijzingen en citaten naar oa Kurt Schwitters of voert hij bestaande werken van andere kunstenaars uit in een nieuwe vorm.

Simon Feydieu werd uitgenodigd voor de volgende solo tentoonstellingen (een selectie): Chapitre, Projektraum Lotte, Stuttgart, 2014; La Salle de Bal des Demoiselles Coiffées, Interface, Dijon, 2014; The Navidson Record, gallery Ilka Bree, Bordeaux, 2011; Collection, galerie appartement Chez Edgar, Paris, 2010; Alice Borgne, gallery Ilka Bree, Bordeaux, 2009. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Showroom de la Manufacture 2/ L’imprimerie lithographique, French Touch Fishing, Paris, 2014; Mehr und weniger ist mehr, Gardenparty Project, Berlin, 2014; Le Peintre, nomadic project directed by artist Pierre Labat, 2013; V:V, Atelier W, Paris, 2012; Exposition de Noél, Ancien musée de Peinture, Le Magasin, Grenoble, 2011.