Traces AIR Antwerpen

Roberta Gigante

jul 2011 tot okt 2011
1986 IT/BE

Roberta Gigante werd uitgenodigd door OHNO COOPERATION (Jan Lauwers en Maarten Seghers) in AIR Antwerpen naar aanleiding van het OPEN AIR # 5 festival.

 

Roberta Gigante werkt voornamelijk binnen de audiovisuele kunst, meer bepaald binnen een sonoor-plastisch bereik. In haar artistieke zoektocht exploreert ze de relatie tussen de openbare ruimte, het beeld en de klank. Zij is geboeid door tussenruimtes in het stedelijke weefsel, plaatsen met een dubbelzinnig karakter en waardevolle locaties voor het behoud van diversiteit; plaatsen waarvan de definiëring van hun betekenis continue mogelijk is, waar het kunstwerk blijft plakken waardoor het een leven kan leiden via de individuele of collectieve verbeelding.

 

Roberta Gigante (IT, 1986) behaalde haar bachelor in de visuele en uitvoerende kunsten aan de universiteit IUAV in Venetië en volgt momenteel het tweede jaar van haar masterstudie in het atelier stedelijke ruimte aan La Cambre, Ecole nationale supérieure des arts visuels, in Brussel. Zij won de prijs voor de Masterproef 2010, georganiseerd door Peter Swinnen, Bouwmeester van de Vlaamse Gemeenschap. Ze stelde tentoon in het Cultuurcentrum Strombeek (Brussel), nam deel aan de Performance exhibition OrganOOn (Electrified Festival georganiseerd in de Vooruit en het SMAK, in samenwerking met Strombeek-Bever, City Sonic, Maison des Follies (Bergen), Nuit Blanche (Brussel), Boom Scalamata Gallery (Venetië), Postera Forte Marghera, Mestre (Ve), Cristallino Video festival, Fondazione Bevilacqua La Masa (Venetië).