Traces AIR Antwerpen

Reg Carremans

jan 2014 tot jun 2014
1981 Heusden-Zolder, woont en werkt in Brussel

Reg Carremans werd uitgenodigd voor een residentie van zes maanden in AIR Antwerpen en neemt ook deel aan het project AIR Traces.

Het werk van Reg Carremans manifesteert zich op canvas, maar ook door middel van foto, video en performance. Zijn ervaringen in het onderhouden van wandelpaden in de nationale parken van IJsland haalden hem weg uit de studio. Hij startte met het registreren van landschappen en paden op verschillende dragers (papier, canvas, fotografische film). De gevoeligheid van deze dragers werden benadrukt door er tegen te wrijven of over te wandelen. Simpele acties en materialen krijgen betekenis door reflectie op het productieproces en de context. Naast deze materiële reflectie onderzoekt Reg Carremans narratieve bouwstenen en archetypes die resulteren in series schilderijen en performances. Het procesmatige is van fundementeel belang in zijn werk. Er wordt steeds rekening gehouden met eventuele mislukkingen, mutaties, uitbreidingen en antwoorden op praktische zaken.

Reg Carremans studeerde beeldende kunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solo tentoonstellingen: Reg Carremans – The Formula, DS Contemporary Art, voormalig treinstation, Heusden-Zolder, 2011; Slag, DS Contemporary Art, voormalige mijnsite, Heusden-Zolder. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen: Sideways, rondreizend kunstenfestival, Vlaanderen, 2012; Manifesta 9, parallelprogramma, Genk, 2011; Simsalabim, SIM, associatie van IJslandse beeldende kunstenaars, Reykjavik, IJsland, 2011; Images of St Paul’s in the 21st Century, St Paul’s Cathedral, London, 2010; De Kueze van Guy Van Bossche, Indian Caps, Antwerpen, 2009; De Keuze van Koen van den Broek, Indian Caps, Antwerpen, 2009; De Keuze van Jan Fabre, Indian Caps, Antwerpen, 2009.