Traces AIR Antwerpen

Pontogor

jul 2011 tot sep 2011
1981 Brazilië

Pontogor werd uitgenodigd door OHNO COOPERATION (Jan Lauwers en Maarten Seghers) in AIR Antwerpen naar aanleiding van het OPEN AIR # 5 festival.

Pontogor’s werk brengt verschillende media tezamen zoals video, performance, geluid en installatie. Hij werkt met verschillende objecten die hij door middel van arbitraire processen bewerkt, combineert en manipuleert. Hierbij speelt het falen en het toeval een belangrijke rol als tool om tot het eindresultaat te komen. Dit is meestal een performance waarbij de verschillende media optreden, maar zonder onderscheid op een gelijke manier behandeld, zonder rekening te houden met timbre. Een gitaar wordt gecombineerd met televisies, draaitafels, aangepaste elektronica en allen worden ze gezien als sculpturale objecten in plaats van als multifunctionele muziekinstrumenten.

Pontogor (BRA, 1981) studeerde schilderkunst aan de federale Universiteit van Rio de Janeiro (UFRJ). In 2007 won hij de “Proden” prijs in de Internationale biënnale Siart, in La Paz, Bolivië. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstelling: AÇÃO, Centro Cultural Banco do Nordeste, Fortaleza. Daarnaast was zijn werk te zien in het Festival Performance Arte Brasil, MAM, Rio de Janeiro; 29ste Bïennale van São Paulo; Latidos Urbanos, Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst in Santiago, Chili; de 7e Biënnale van Mercosul; Zoation Painting, Nationaal Museum voor hedendaagse kunst, La Paz, Bolivië.