Traces AIR Antwerpen

Pieter Huybrechts

mei 2015
1977 ° Brascchaat, woont en werkt in Antwerpen

Pieter Huybrechts verblijft in het kader van een nieuwe uitwisseling met de Kooshk Residency in Iran voor een maand in Teheran. Binnen ditzelfde project werd de Iranese Maryam Ashkanian uitgenodigd voor een residentie van een maand in AIR Antwerpen.

De invloed van het stedelijke weefsel verwerft een blijvende plaats in het werk van Pieter Huybrechts. Hij vertrekt van de fotografie, maar evolueert al snel naar andere media en disciplines zoals installatie, theater, scenografie en performance. Fotografie is de basis en het middel om zijn diverse perspectieven volgens dewelke hij zijn omgeving benadert, vast te grijpen, te rangschikken en te herhalen. Door dit proces ontstaat een focus op de hoekstenen van onze dagelijkse omgeving en worden zij gepresenteerd als ambigue beelden die tegelijk dichtbij en veraf aandoen.

Pieter Huybrechts studeerde af aan de koninklijke academie voor schone kunsten in Antwerpen. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): The book project, ism Erki De Vries, Lokaal 01, Antwerp, 2012; ARASTT, toonmoment #8, ism Luc Vleugels, Warande Turnhout; Condition, QUSS, Antwerpen, 2009; Scapes, Galerie Kunst-Zicht, Gent, 2007; Heads, Koraalberg, Antwerpen, 2004. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Curating Space, EMWAP Festival, SALT Beyoglu, Istanboel, 2015; The Image Generator, Extra City Kunsthal, Antwerpen, 2015; Le pli/De Plooi, WorkPlace, Antwerpen, 2014; Playground Festival, M Museum, Leuven, 2014; Published by MER, Paper Kunsthalle, De Vleeshal, Middelburg, 2013.