Traces AIR Antwerpen

OHNO COOPERATION

jul 2011 tot sep 2011
2006 België

OHNO COOPERATION (BE 2006) werd uitgenodigd door AIR Antwerpen naar aanleiding van de vijfde editie van het OPEN AIR festival. Voor deze editie wordt voor het eerst de mogelijkheid benut om de gasten ook een residentie aan te bieden waar het festival kan voorbereid worden.

 

OHNO COOPERATION is een splintergroep binnen Needcompany en belichaamt de samenwerking tussen Maarten Seghers en Jan Lauwers als curator – en kunstenaarsduo. Zij nemen de functie van nar ernstig. De nar die alles mocht zeggen tegen de koning, zonder gestraft te kunnen worden. Tot op heden heeft zich dat geuit in het bekijken van, denken over en maken van muziek, beeldend werk en performances: The Grenoble Tapes (2006), O.H.N.O.P.O.P.I.C.O.N.O (2006), So man, (2007), The OHNO Cooperation evening in künstlerhaus mousontum (Frankfurt) en CAMP (Gent). Voor De Tragedie Van Het Applaus nodigen zij een aantal kunstenaars/muzikanten uit en vragen zij zich af waarom popmuziek zich nooit in vraag heeft gesteld.

Maarten Seghers (BE 1982) is kunstenaar, muzikant en performer. Needcompany’s Images of Affection (2002) was zijn eerste samenwerking met Jan Lauwers. Daarna componeerde hij muziek voor verchillende producties van Needcompany.

Jan Lauwers (BE, 1957) is een kunstenaar die zowat elk medium hanteert. De afgelopen twintig jaar werd hij wereldwijd bekend met zijn baanbrekend theaterwerk en zijn legendarische gezelschap Needcompany, opgericht in Brussel in 1986. Ondertussen bouwde hij aan een aanzienlijk oeuvre beeldend werk o.m. in een overzichtstentoonstelling in BOZAR (Brussel, 2007) te zien was.