Traces AIR Antwerpen

Nicholas J Hoffman

jul 2014 tot okt 2014
2014 °Canton, Ohio, woont en werkt in Wenen

In het kader van de achtste editie van de Sokkel in samenwerking met het Middelheim Museum werd, uit de internationale open call, Nicholas Hoffmann geselecteerd. Gedurende een residentie van vier maanden creëert Nicholas Hoffmann een nieuwe productie voor de 'lege' sokkel in het Antwerpse stadspark. Op zondag 5 oktober om 11.00 vindt de opening van deze productie plaats. Het is de derde keer dat AIR Antwerpen met het Middelheim Museum de handen in elkaar slaat om een buitenlandse kunstenaar de mogelijkheid te bieden een site specifieke interventie te ontwikkelen (vorige edities met Ilaria Lupo (IT) en André Romao (PT). 

Nicholas Hoffman vertelt graag verhalen en speelt acties door middel van performances, foto’s, collages, muziek en sculpturen. Zijn verhalen focussen zich op de manier waarop we onze lichamen gebruiken als maat of werktuig om ruimte en tijd te lezen, te vertalen en te onderhandelen en verbeeldend voorstellen te doen om alledaagse gebeurtenissen binnen te loodsen in het gebied van het spectaculaire.

Nicholas Hoffmann studeerde de Kent State University en het Columbus College of Art and Design. Op dit moment behaalt hij een master in sculptuur aan de Academie voor Beeldende kunst in Wenen en Julian Goethe. Hij werd uitgenodigd voor werkverblijven in PACT Zollverein, Essen; Workspace Brussels, Brussel; MDT Theatre, Stockholm, Fleet Street Theatre, Hamburg; AICAD, New York Studio Program, New York. Daarnaast was zijn werk te zien op de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): The Open Source Way, Udstillingstedet Q, Kopenhagen; Dinge, Pinacoteca Gallery, Wenen; The Thing with A Hook, Working Title Festival, Brussel; 1m2 Performance, Imagetanz Festival, Wenen; Projekt8, 8Tallet, Kopenhagen; Atenalia 2011, Poznan; Body Pressure, Pro Choice Gallery, Wenen.