Traces AIR Antwerpen

Memymom

jul 2013 tot aug 2013
Brussel

In het kader van de zesde editie van het OPEN AIR festival werd het kunstenaarsduo Memymom uitgenodigd door Jan Decorte in de sasmeesterwoning, waar zij nieuw en bestaand werk zullen tonen, geïnspireerd op het stuk Bloetwollefduivel en de unieke locatie.

Memymom is een collaboratief en intergenerationeel project van twee fotografen: een moeder (Marilene Coolens) en haar dochter (Lisa de Boeck).

Het generatieoverschrijdend project begon met wat het paar omschrijft als “een kater van het verleden”. Ze verwijzen naar de analoge beeldarchieven van Marilene die Lisa stimuleerden om zichzelf uit te drukken. Deze half geënsceneerde droomachtige portretten mondden uit in een rijke conversatie die de persoonlijke identiteit bevraagt, de potentiële en moederlijke relatie. Ze ontwikkelden zich tot een pleidooi voor sensuele analyse en tragische romantiek. Hun werk bevat een emotionele esthetiek die net niet erotisch is. De foto’s creëren mysterie, ademen intimiteit en verzinnebeelden een postmodern hypergelinkt verhaal waar alles mogelijk is.

Memymom stelde tentoon op het kunstenfestival Watou, 2013; Recyclart, Brussel, 2012; BilbaoHistorico, Bilbao, 2012; SECONDroom, Antwerpen, 2012; Croxhapox, Gent, 2012. In het najaar heeft Memymom een solopresentatie in de Brakke Grond, Amsterdam.