Traces AIR Antwerpen

Malthe Stigaard

okt 2011 tot mrt 2012
1978 Denemarken

AIR Antwerpen nodigt Malthe Stigaard uit voor een residentieperiode in het kader van zijn praktijk rond identiteit en het autiobiografische.

 

Malthe Stigaard beschrijft zichzelf als een sociaal toerist. In zijn werk onderzoekt hij de mens: meer specifiek de manier waarop men met elkaar omgaat en hoe de mens zich gedraagt in publieke omstandigheden. Door middel van film, performance en tekst analyseert hij het menselijke ‘voorkomen’ en tracht een onderliggende inhoud bloot te leggen. Intieme geheimen van hemzelf zowel als van zijn personages worden ontsluierd. Door dit proces stelt hij de vraag hoe wij ons sociale leven in de hedendaagse Westerse samenleving leiden.

 

Malthe Stigaard is geboren in Denemarken maar woont en werkt momenteel in Amsterdam. Na een diploma in kunstfotografie aan de Deense School in kunstfotografie Fatamorgana en en Bachelor in Business Language aan de Copenhagen Business school studeerde hij in 2011 af aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam. Zijn werk was te zien in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): De Weerzin, Schijnheilig, Amsterdam, 2011; Nacht Kerk, SMART Project Space, Amsterdam 2009; Glossing Nature, Kongens Have, Copenhagen, 2008; EXPOSED, Sziget Festival, Budapest, 2007. Hij werd uitgenodigd voor een solotentoonstelling in de Galeie Rumkammerat, Copenhagen, 2007.