Traces AIR Antwerpen

Luigi Coppola

jan 2011 tot jul 2011
2012 Born in Lecce, Italy. Lives in Brussels.

Luigi Coppola is een Italiaans kunstenaar die voornamelijk werkt met performance. Zijn artistiek onderzoek is voornamelijk geconcentreerd rond de dynamiek in relaties, hij focust vooral op de conceptuele aspecten van rangorde in sociale mechanismes. Zijn artistiek werk komt uit een combinatie van verschillende educatieve en professionele ervaringen. Hij is zowel een wetenschapper (Environmental Engineering, doctoraat in Risk Analysis) als actief in de kunstwereld (performances). Zijn eerste artistieke ervaringen deed hij op in het "onderzoeks-theater" dat gebaseerd was op conceptuele taal en de constructie van visuele omgevingen. Vervolgens ging zijn onderzoek verder naar de meer participatieve en collaboratieve handelingen en de ontwikkeling van meer politiek gemotiveerde acties, strategiën en representatie van onderlinge relaties en dynamieken in onze samenleving.

Hij heeft performances en tentoonstellingen gegeven in meerdere internationale contexten zoals de 1ste Democracy Biennale, Turin; Museum Madre, Naples; New Langton Art, San Francisco; Galleria Lungomare, Bolzano (in the frame of Manifesta 7); Teheran Biennale, Teheran; Young Artists Biennale, Athens; Dock11, Berlin; WunderderPrairie, Mannheim; Fabbrica Europa Festival, Florence. He participated in international residences such as Seoul Art Space, Geumcheon; Taipei Artists Village,Taiwan; Hualien International Artists Workshop, Taiwan; CESTA, Tabor; Here Arts Centre, New York.

Luigi Coppola is oprichter van het samenwerkingsproject Democratic Acts, een onderzoek naar de relatie tussen kunst en democratie, dat uitgewerkt wordt door een netwerk van kunstenaars, curatoren en theoretici. (www.attidemocratici.org). Momenteel (2011) is hij de Artistiek directeur van de Urban Art Biennale van Bordeaux.