Traces AIR Antwerpen

Kasper Bosmans

feb 2014 tot mrt 2014
1990 °Lommel. Woont en werkt in Lommel

Kasper Bosmans werd uitgenodigd voor een residentie van één maand in RAVI (Résidence de la ville de Liège) in het kader van het uitwisselingsproject Het Kanaal/ Le Canal.

De artistieke praktijk van Kasper Bosmans is erg uiteenlopend en disparaat, maar is vooral gebaseerd op het creëren van esthetische objecten zonder inhoud. Zo liet hij in april 2012 een slang los in Extra City Kunsthal Antwerpen, naar eigen zeggen niet om een polemiek te starten of bij een bepaald onderwerp aan te sluiten, maar omdat het een mooie slang was. In zijn atelier, zo zegt de kunstenaar, maakt hij vooral oppervlakkige schilderijen en tekeningen die van een raster beginnen. En hoewel zijn onderwerpen een esthetisch aspect bevatten, zijn ‘het grootste deel van mijn schilderijen illustraties zonder inhoud.’

Kasper Bosmans is momenteel laureaat aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK), Gent en behaalde een master aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen. Kasper Bosmans werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen: Summary; fox, milk, smoke, Kasper Bosmans, Galerie Tatjana Pieters, 2014; Kasper Bosmans & Philippe Van Snick, Nightshop, with Galerie Tatjana Pieters, Knokke, 2013. Zijn werk was te zien in de volgende groepstentoonstellingen: A Whitsun Wedding. Episode 2, Galerie EL, Welle, 2014; Belgium Performance Festival, KASK en M HKA, Antwerpen, 2013; 21° eeuw buiten!, KASKA, Antwerpen, 2013; New Ways to Work, Extra City Kunsthal Antwerpen, 2012; The Company of Humour, Lokaal 01, Breda, 2011.