Traces AIR Antwerpen

Jonathan De Winter

feb 2014
Luik

Jonathan De Winter werd uitgenodigd voor een residentie van drie weken in AIR Antwerpen, in het kader van het uitwisselingsproject Het Kanaal/Le Canal in samenwerking met NICC en Espace 251 Nord, Luik.

In zijn werk experimenteert Jonathan De Winter met muziek en beeldende kunst, waardoor zijn creaties een bijzondere energie krijgen. De sculpturen zijn assemblages opgebouwd uit gerecycleerd materiaal en vormen experimentele podia voor de performances die er in plaatsvinden. De installaties worden speciaal vervaardigd voor en aangepast op de locatie van de tentoonstelling.

Jonathan De Winter studeerde af aan de Ecole de Reserche Graphique, Brussel (ERG) in 2007. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solo tentoonstellingen: PJA Parlement WBI, Brussel, 2013; TUULI #3, Centre des arts pluriels, Ettelbruck, Luxemburg, 2013; Harde Klontjes, Ricou Galerie, Brussel, 2011. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen: Batterie RAVI, Luik, 2013; REG Botanique, Brussel, 2012; Célébration L’ISELP, Brussel, 2011; NowBelgiumNow, LLS 387, Antwerpen, 2011