Traces AIR Antwerpen

Jane Coppin

sep 2014 tot nov 2014
1991 Brugge

Jane Coppin werd uitgenodigd voor de derde editie van het jaarlijkse uitwisselingsprogramma tussen ECAV, Sierre en St Lucas Antwerpen. Jane Coppin werd geselecteerd voor een residentie van drie maanden in de Fondation Mercier, Sierre, Zwitserland. Daarnaast krijgt een Zwitsers kunstenaar een residentie van drie maanden aangeboden in AIR Antwerpen en een tentoonstelling in de Showroom, Antwerpen. Vorige kunstenaars in residentie waren: Sarah Hendrickx (BE), Liesje De Laet (BE), Claire Liengme(CH), Darren Roshier (CH) en Stephanie Giorgis (CH).

Het werk van Jane Coppin bestaat uit geluid, performance en video. Hierbij legt ze de nadruk op beweging, zowel in de realiteit als in het abstracte, door middel van handelingen zoals tellen en herhalen. Haar werken zijn minimaal van vormen en proberen de leegte te visualiseren. De opname speelt een belangrijke rol in haar werkproces en vaak ontaarden de handelingen die ze onderneemt terwijl ze nadenkt over wat ze met het opgenomen materiaal zal doen, in een nieuw werk.

Jane Coppin studeerde aan de Eesti Kunstiakadeemia in Tallin en St Lucas Antwerpen. Haar werk was te zien in de volgende tentoonstellingen: Outsides and the Other, Raja Gallery, Tallin, 2013; Mar Sel, St Lucas Galerie, Brussel, 2013; Colabs #3, Hedah Contemporary Art Space, Maastricht, 2012; Eigengrau, voormalige gouverneurswoning, Antwerpen, 2012; de Kunstbende, De Singel, Antwerpen, 2009.