Traces AIR Antwerpen

Francisco Camacho

jan 2011 tot mrt 2011
1979 Colombia

Francisco Camacho werd uitgenodigd in het kader van het researchproject Enacting Populism voor een residentie van drie maanden in AIR Antwerpen. 

Francisco Camacho zoekt manieren om zijn werk te laten bestaan binnen officiële sociale kanalen. Zijn projecten zijn het resultaat van lange onderzoeken en samenwerkingen met de lokale context, inwoners en advocaten om andere samenlevingsstructuren zijn discours te laten evalueren. Daardoor verlaten zijn projecten vaak de omgeving van de kunsten om betekenisgevend te worden in andere bereiken, waardoor zijn activiteiten de vorm van politiek activisme of sociaal engagement vertonen. Zijn werk is opgebouwd rond de mogelijkheid van de kunst praktische effecten te incorporeren die reflecteren op het herdefiniëren van gemeenschappelijke begrippen. Op die manier verandert kunst de manier waarop wij de samenleving percipiëren. 

 

De kunstenaar woont en werkt in Amsterdam. In 2008 en 2009 was hij resident aan de Rijksacedemie. Soloprojecten: Duurzame Stroom Netwerk, Van Abbemuseum, Eindhoven, 2011

A group marriage in the courtyard of SKOR on the 31st of July 2009, SKOR, Amsterdam, 2009.