Traces AIR Antwerpen

Enacting Populism

Enacting Populism is een research project, geïnitieerd door de Italiaanse curator Matteo Lucchetti, over de mogelijke relatie tussen de kunstpraktijk en de populistische beeldtaal voortgebracht door de huidige tijdsgeest. Het is een open platform, opgestart in het voorjaar 2011, in verschillende formaten en instituten en loopt tot februari 2012. 

De eerste fase van dit onderzoeksproject vond plaats gedurende een residentie van zes maanden in AIR Antwerpen, waar drie internationale kunstenaars uitgenodigd werden om hun individuele onderzoeken rond populistische esthetica uit te wisselen. Tijdens de residentie werden twee semi-publieke activiteiten georganiseerd in de Sasmeesterwoning (februari - maart 2011) met de plaatselijke Antwerpse scène gecombineerd met een gast (Pascal Gielen in februari en Found Land in maart). Aan het einde van de residentie werd in Extra City een paneldiscussie georganiseerd in het kader van het Extra Academy programma. 

De tweede fase van het project vindt plaats in Parijs in het kader van een residentie van zes maanden in Kadist Art Foundation. Hier wordt een tentoonstelling en een publiek gesprek georganiseerd.

meer info op: http://enactingpopulism.tumblr.com