Traces AIR Antwerpen

Ella de Burca

mrt 2012 tot sep 2012
1986 Leeft en werkt in Dublin, Ierland.

 

Het werk van Ella de Burca is situatiegericht en performatief. Het bevraagt identiteit door het gebruik van herinnering, tijd en waarde. Zij is geïnteresseerd in plekken waar kunst plaatsvindt en hoe hierbij een nieuwe taal ontstaat die aanwezigheid definieert. De Burca gebruikt woorden en tekeningen om deze gebeurtenissen te documenteren en functioneren als fysieke overblijfselen van iets dat ooit heeft plaatsgevonden. Deze kunnen gehuurd worden.

Voor haar laatste werk ‘Defacto’ wandelde zij elke dag, tijdens de openingsuren van de galerie, een circuit van 15 mijl in Miami. Op deze wandelingen nodigde ze toeschouwers uit haar te vergezellen en met haar in discussie te gaan over begrippen zoals aanwezigheid, subjectivisme vs objectivisme, de rol van oprechtheid en documentatie in de hedendaagse kunst.

 

Ella de Burca (°1986, Ierland) is momenteel resident in AIR Antwerpen. Zij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen: Defacto, SPRINGBREAK, Miami, 2012; The Reality Show, Banff Centre, Canada, 2011; Silent Vibrations, Irish Museum of Modern Art, Dublin, 2010. Daarnaast was haar werk te zien in volgende groepstentoonstellingen: XXX(holiday apartment), Dublin, 2011; Terrible Beauty, Art, Crisis, Change & The Office of Non-Compliance, Dublin Contemporary, Dublin, 2011; Disavow, The Joinery, Dublin, 2011. Ella de Burca ontving de Evelyn Wood Memorial Grant, Banff Centre in 2011 en de Irish Arts Council T & T Award 2012. Zij studeerde af in een MFA beeldende kunst aan de National College of Art and Design, Dublin in 2011.