Traces AIR Antwerpen

Edgardo Aragón

jan 2013 tot mrt 2013
1985 Oaxaca, Mexico

Edgardo Aragón werd door AIR Antwerpen uitgenodigd voor een residentie van drie maanden. De productie van zijn werk wordt mee ondersteund door Contour vzw.

Edgardo Aragón werkt voornamelijk met video en interventies in de openbare ruimte. In zijn werk versmelt hij persoonlijke en publieke geschiedenis met elkaar. Door middel van een reeks heropvoeringen wordt de geschiedenis herbezocht en worden familieverhalen en situaties naar het heden overgebracht. Deze verwijzen ook naar bredere sociale, politieke en culturele onderwerpen – gerelateerd aan de socio-culturele context van Oaxaca, zijn geboorteplaats, en de leefomstandigheden in een land verstoord door drugssmokkel. Edgardo Aragón gebruikt video om een verhaal te (her)vertellen en in het heden te laten plaatsvinden.

Edgardo Aragón haalde een B.A. in beeldende kunst aan de ENPEG la Esmeralda in Mexico City. Hij werd uitgenodigd voor de volgende solo tentoonstellingen (een selectie): Por amor a la disidencia, Museu Universitario de Arte Contemporaneo (MUAC), Mexico City, 2012; La Trampa, Luckman Gallery, Los Angeles, 2012;  Family Effects, MoMA P.S.1, New York, 2012. Zijn werk was ook te zien in de volgende groepstentoonstellingen: Resisting the Present, Musée d’Art Moderne de la ville de Paris, 2012; Disponible: A Kind of Mexican Show, San Francisco Art Institute, San Francisco, 2011; 12e Biënnale van Istanbul, 2011; Historias Fugaces, Laboral Centro de Arte, Gijon, 2011; El horizonte del topo, Bozar, Brussel, 2010.