Traces AIR Antwerpen

Doa Aly

jul 2010 tot sep 2010
1976 Leeft en werkt in Caïro, Egypte.

Doa Aly is residente in AIR Antwerpen dankzij de samenwerking met Objectif Exhibitions.

Doa Aly werd in 1976 geboren in Caïro. In 2001 behaalde ze een diploma schilderkunst aan de faculteit Schone Kunsten van Caïro. Haar academische opleiding leidde tot een sterke interesse in het lichaam en beweging. Haar werk onderzoekt de overgang van het zelfbeeld en de projectie daarvan, de constante strijd van het worden dat zijn uitdrukking vindt in bewegingen. Aly vindt haar inspiratie in de menselijke anatomie en in dans, acrobatie en mode.

Doa Aly (1976) behaalde haar diploma schilderen aan de Faculty of Fine Arts in Cairo in 2001. Doa Aly heeft deelgenomen aan groepstentoonstellingen in het Stedelijk Museum, Tate Modern, het Contemporary Art Forum, het Arnolfini Museum en het Centre d' Art Contemporain Genève. Haar werk werd getoond in het International Center of Photography in New York in 2006 en
maakte deel uit van de 7de Biënnale van Dakar hetzelfde jaar. In 2009 nam zij deel aan de 11de Biënnale van Istanboel en had solo tentoonstellingen in Darat al-Funun in Amman, Jordanië, en de Townhouse Gallery in Cairo, Egypte. Aly nam deel aan de 7de Busan Biennale in Zuid-Korea.