Traces AIR Antwerpen

Darren Roshier

jan 2013 tot mrt 2013
1990 Vevey, Zwitserland

Darren Roshier werd geselecteerd vanuit een jaarlijkse samenwerking tussen het Sint Lucas Antwerpen, AIR Antwerpen en de ECAV in Sierre, Zwitserland. Dit uitwisselingsprogramma biedt ieder jaar de mogelijkheid aan een afgestudeerde kunstenaar uit Sierre naar Antwerpen te komen en wordt een afgestudeerd beeldend kunstenaar uit het Sint Lucas Antwerpen geselecteerd voor een residentie van drie maanden in Sierre.

Darren Roshier werkt met installatie en performance. Zijn projecten zijn allemaal met elkaar verbonden en zijn een poging te spelen met “het kader”: de begrenzingen van het medium, de kunstwereld, het creatieproces en zijn eigen evolutie binnen deze omgeving. Zijn werk bevraagd het cognitieve inzicht van een kunstwerk en auto-historicisme. Het plaats de toeschouwer in een dubbelzinnige positie, tussen amuserend versus serieus, falen versus succes, presentatie versus representatie, in plaats van een eenduidige en precies gedefinieerde positie aan te nemen. Daarnaast is Darren Roshier lid van het RATS collectief en participeert hij in de dorpsraad van Vevey. Tijdens zijn residentie werkt Darren Roshier aan een tentoonstelling waarin zijn ervaringen als kunstenaar in residentie mee worden opgenomen. 

Hij werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen: Tout sera prêt pour l’exposition, Galerie LAC, Vevey, Zwitserland, 2012; Darren Roshier sera-t-il artiste? (Titre non définitif) Tentative d’obtention de diplôme, Ex-EPA, Vevey en Halles Usego, Sierre, Zwitserland. Daarnaast was zijn werk te zien in de volgende groepstentoonstellingen: So Swiss!, centre d’art de Le Pavé Dans La Mare, Besançon, France, 2012; Art moyen VS Ismism ou presque, CAN, espace L’Ov, Neuchâtel, Zwitserland, 2012; Mit Ohne, Urgent Paradise, Lausanne, Zwitserland, 2012; Histoires du violence, Galerie LAC, Vevey, 2011; La minoterie IV, Moulin de Rodynam, Orbe, Zwitserland, 2011; Trois expositions, Procession, retours sur l’évènement, Ex-EPA, Vevey.Darren Roshier werd geselecteerd vanuit een jaarlijkse samenwerking tussen het Sint Lucas Antwerpen, AIR Antwerpen en de ECAV in Sierre, Zwitserland. Dit uitwisselingsprogramma biedt ieder jaar de mogelijkheid aan een afgestudeerde kunstenaar uit Sierre naar Antwerpen te komen en wordt een afgestudeerd beeldend kunstenaar uit het Sint Lucas Antwerpen geselecteerd voor een residentie van drie maanden in Sierre.