Traces AIR Antwerpen

Danilo Correale

jan 2011 tot jul 2011
1981 Woont en werkt in Italië

 

Danilo Correale werd uitgenodigd door curator Matteo Lucchetti voor een residentie in AIR Antwerpen in het kader van het project Enacting Populism. De researchfase ervan gebeurde in AIR Antwerpen en het resultaat werd getoond in Kadist Art Foundation, Parijs.

In zijn werk onderzoekt Danilo Correale sociale archieven die zogezegd geen belangrijke waarde bevatten, met als doel onbekende informatie naar het publiek te ontsluiten en tegelijk de machtstructuren binnen een specifieke historische context bloot te leggen. De manier waarop een opeenvolging van beelden in de tentoonstellingsruimte geplaatst worden, nemen een centrale plaats in binnen Danilo Correale’s werkproces en laten hem toe op een gepaste wijze zijn verhaal te vertellen. Bevrijd van het gevaar in potentiële marketing of de-legitimatie te vervallen, worden de documenten die in de constructie van de werken gebruikt worden, elementen van een doorlopende en strategische “détournement” (omkering).

Danilo Correale werd uitgenodigd voor de volgende solotentoonstellingen (een selectie): Mosh Pit Control, Galleria Raucci Santamaria, Napels, 2012; Manifesta 8, Murcia, 2010; Pist Artist Run Space, Istanboel, 2011. Daarnaast nam hij deel aan de volgende groepstentoonstellingen: Practicing Memory-In a Time of an All-Encompassing Present, Cittadellarte, Fondazione Pistoletto, Biella, 2010; Give and Take, Via Farini, Milaan, 2010; SI, Sindrome Italiana, Le Magasin, Grenoble, 2010; We Do It; Kunstraum Lakeside, Klagenfurt, 2009.