Traces AIR Antwerpen

Christine Meisner

sep 2006
1970 Woont en werkt in Berlijn

 

In het kader van haar soloproject “The Present”, deed Christine Meisner onderzoek in Antwerpen en Brussel. “The Present” volgt de reis die Joseph Conrad ondernam in zijn boek “The Hart of Darkness”. Christine Meisner volgde dezelfde route en vergeleek de geschiedenis met de hedendaagse situatie. In AIR Antwerpen presenteerde ze het project gedurende een artist talk. Het uiteindelijke project werd gepresenteerd als een solotentoonstelling in het centrum voor hedendaagse kunst Ujazdowski Castle in Warschau, 2008.

De thematiek in het werk van Christine Meisner richt zich voornamelijk op koloniale en postkoloniale processen die invloed hebben op het Afrikaanse continent. De zoektocht naar de waarheid en de vervorming van de geschiedenis is een gegeven waar Meisner mee speelt en vanuit verschillende standpunten benadert. Hier is de invloed van de massamedia een kernconcept voor Meisner. Haar werk uit zich meestal in de vorm van tekst, tekeningen en video werk. Om haar projecten te realiseren doet zij meestal langdurig en intensief onderzoek naar de geschiedenis en historische structuren.

Voor het onderzoek dat Christine Meisner doet werkt zij vaak samen met instellingen zoals het Goethe-Instituut, ambassades van betrokken landen en musea. Voor de volgende groepstentoonstellingen werd zij reeds uitgenodigd (een selectie):  Sense and Sensibility, Salzburger Kunstverein, Salzburg 2011; Alternatives to Memories, Galerie Art & Essai, Rennes, 2010; Drawing Documents, Extra City Antwerpen, Antwerpen 2010; Bucharest Biennale 4 - Bucharest Biennale for Contemporary Art, Bucharest 2010; Territorien des In/Humanen - Württembergischer Kunstverein, Stuttgart 2010.