Traces AIR Antwerpen

Chris Musgrave

jan 2005 tot mrt 2005
1969 USA

 

Chris Musgrave werd uitgenodigd voor een residentie van drie maanden bij AIR Antwerpen. Deze periode gebruikt hij voor het produceren van een nieuw werk.

Chris Musgrave is geïnteresseerd in het vastleggen van de realiteit. Gebruik makend van geluid en de vibraties om ons heen focust hij op de meer fysieke relaties die wij hebben ten opzichte van de wereld. Hij wil met deze interacties een toeschouwer oproepen die zich, op een extreme wijze, bewust is van zichzelf. Bijkomstig worden er beelden gevormd in de hoofden van de toeschouwers. Op deze manier werkt Chris Musgrave naar een actieve bezoeker toe die de mogelijkheid krijgt om zijn eigen verhaal te construeren.   

Chris Musgrave studeerde af aan het Hoger Instituut voor de Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen. Voor de volgende solotentoonstellingen werd hij reeds uitgenodigd (een selectie): Kunst Zicht, University of Gent, België 2005; Grusenmeyer Art Gallery, Deurle, België 2004; University of Georgia,  New Media Institute and Synergy Center, Athens, Georgia 2002; 3 Walls Gallery, San Antonio, USA 2001; The Project Room, San Antonio, USA 1997. Zijn werk werd getoond in de volgende groepstentoonstellingen (een selectie): Is the Medium still the Message?, HISK, Antwerpen, België 2004; Anatomy of the Now, Amsterdam 2004; OPEN (in conjunction with "The Big Nothing") Philadelphia, USA 2004; Abstraction Now, Kunstlerhaus Wenen, Oostenrijk 2003; ENERGY, Folkwang Museum, Essen, Duitsland 2003; 7 ATA Festival, SF/AV, Lima, Peru 2003.